Նախագծային աշխատանք ,ապրիլի 26

 

Նախագիծ՝ Զատիկը Ֆրանսիայում

Մասնակիցներ ՝ Ավագ դպրոցի ու  Միջին դպրոցի  ֆրանսերենի ընտրության գործունեության  խմբի  սովորողներ Կ.Թևոսյանի  ղեկավարությամբ

Նպատակ

  • Տեղեկանալ ,թե ինչպես են նշում զատիկը Ֆրանսիայում ,ինչ են պատրաստում ,ինչ սովորույթներ ունեն:Այս ամենի հետ մեկտեղ զարգացնել թարգմանչական հմտություններն ու բառապաշարը:

Խնդիրներ

  • Օգնել սովորողներին ճանաչել ֆրանսիական մշակույթը,խոհանոցը:

Ընթացք

  • Կազմել փոքրիկ խմբեր
  • Կարդալ և թարգմանել  նյութը
  • Ծանոթանալ բառապաշարին
  • խոսել ֆրանսիական պանիրների մասին
  • Պատրաստել  ֆուրշետ Roquefort պանրով և ֆրանսիական Baguette հացով,քանի որ զատիկին  մատուցում են գինի պանրով:
  • Regardez

Pourquoi mange-t-on des oeufs, des cloches et des lapins en chocolat à Pâques ?

Արդյունք

Սովորողները իրենց թարգմանած նյութերը հրապարակում են բլոգներում և ճաշակում են իրենց պատրաստածը:

 

 

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s